Vilket knivmärke ska man välja?

Ja, för att svara på den frågan så måste man ställa sig ytterligare några frågor. Vilka krav har jag på en bra kökskniv? Vilka egenskaper sätter jag främst på en kökskniv? Ska kökskniven vara skön att hålla i? Ska kniven vara den som är skarpast? Vill jag ha en tåligare kniv än många andra knivar? Hur rosttåliga är köksknivarna? Är det viktigt för mig att kökskniven är snygg? Vill jag helt enkelt ha den allra bästa kökskniven?

Vilka knivmärken är bäst i test?

Kort sammanfattat kan man säga att det görrs en del seriösa "Bäst i test" undersökningar på köksknivar i Sverige. För att nämna resultatet från några av dessa tester så vann tillexempel kockknivarna från MAC (Chef-serien) det stora knivtestet i Råd & Rön 2015. I ett annat stort test av kockknivar för under 1300 kr som genomfördes av Testfakta och publicerades i GP 21 februari 2015 hade vi MAC Allkniv HB-85 på andra plats och Chroma Type 301 by Porsche Type 301 Kockkniv P18 på en tredje plats, båda mycket knappt slagna av ettan i testet.

Tyvärr är inte alla knivmärken med i dessa tester utan testvinnande köksknivar får mer ses som riktigt bra köp helt enkelt utifrån en viss prisklass. Alltså kan man inte betrakta den vinnande kniven i ett test som den allra bästa kniven på hela världsmarknaden. Dessutom är det också ett högst subjektivt val vilken kökskniv man själv föredrar. Några av de knivmärken vi tillhandahåller som Mcusta, Kyocera och Satake är allt som oftast inte med i knivtester men är otroligt fina och välgjorda kockknivar av högsta kvalitet likväl som MAC och Chroma Type 301 by Porsche är det. Alla dessa knivmärken har olika knivserier av varierande kvalitet och prisklass. Här gäller det istället att hitta din egen vinnare!

I menyn/navigeringen ser du alla våra knivmärken som finns att köpa på Köksmästaren.

UTFÖRSÄLJNING ALLT SKA BORT!