Hej på er! 

I den här bloggen kommer du att få följa med mig i en kocks vardag, få heta restaurang tips, få några goda råd och fräscha recept för att om möjligen bli en ännu bättre kock hemma i köket. Tipsar dig också ibland om de kockknivar jag gillar bäst.

Jag som håller i taktpinnen heter Jerker Kellerman, kock till yrket, och är i skrivande stund 25 år. Är för tillfället bosatt i Italien, närmare bestämt Milano, där du också hittar min dagliga arbetsplats på Björk Swedish Brasserie.

Min kulinariska mat och kockresa

Den livslånga resan i utbildningsväg som tillslut gjorde att jag hamnade i Italien påbörjades med uppväxten och grundskolan i Finspång, vidare till Kock-gymnasiet i Norrköping och sedan 3 år på Grythytte Akademin.

Intresse för matlagning

Min dröm att bli kock har följt med mig ända sen barnsben då jag stod på pall i köket och hjälpte mamma att göra sallad till kvällens middag. Vartefter förde mig intresset för matlagning till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering i Norrköping där jag fick mersmak för matlagningens ädla konst. Efter studenten ville jag bestämt fördjupa mig ännu mer inom kockyrket.

Examinerad Kulinarisk kock- och måltidskreatör

Jag sökte och kom lyckligtvis in på det 3-åriga programmet Kulinarisk kock- och måltidskreatör vid Örebro universitet med studieort Grythyttan. En utbildning som inte bara gjorde mig bättre som kock utan också gjorde mig rik på inspiration och många andra upplevelser men framförallt öpnnades mina sinnen upp för alla möjligheter som finns därute genom mitt yrkesval.

Drömmen om Italien

Efter fullgjord examen 2013 lockade utomlandsjobb och då särskilt Italien. Fick omgående jobb som kock på Locanda Belvedere, Courmayeur i Italien där jag stannade ca ett och ett halvt år. Kärleken förde mig tilbaka till hemtrakterna i Sverige och jag tog arbete som kock på The Lamp Hotell i Norrköping.

Men efter ca ett år med ändrade förutsättningar i privatlivet blev längtan åter till Italien för stor och jag är nu alltså tillbaka i Italien fast som sagt var i Milano och på Björk Swedish Brasserie denna gång.

Kock och bloggare

Följ gärna mina blogginlägg här framöver så ska jag förhoppningsvis skriva artiklar och reportage som du tycker är intressanta och inspirerande. Du får också gärna ställa frågor som har med matlagning att göra genom att kontaka mig via kontaktsidan så ska jag försöka svara på dem här i bloggen!