Grönsaksknivar av högsta klass

Grönsaksknivar

Grönsakskniv, Grönsakshack, Kinesisk hacka, Chopper, Köttyxa, Stekspade, Fruktkniv. Ja den här kniven har många olika namn på sin lyra. 

Grönsaker är en viktig del i kostcirkeln och är något som vi har till i princip alla våra rätter som vi lagar. Grönsaker kan konsumeras färska som i exempelvis sallader, eller kokas, ugnsrostas eller stekas. Eftersom vi äter grönsaker så ofta underlättar det betydligt om man har en vettig grönsakskniv eller grönsakshack till hands. Men grönsakssallad är inte den ända salladen där grönsakskniven kan komma till hands. Även fruktsalladen görs med enkelhet iordning, men då kallar vi kanske kniven för fruktkniv istället.

Skär eller hackar du ofta stora mångder grönsaker för exempelvis större sällskap så rekommenderar vi att du köper en grönsakshack. Är det mer finlir och tillexempel sallad till vardagsmaten hemma som ska iordningställas eller möjligvis en mindre bjudning hemma så är grönsakskniven att föredra tycker vi.

Choppern, eller om du föredrar att säga Kinesisk hacka eller Köttyxa, används framförallt i det asiatiska köket. Där används den till att hacka både sallader och skära/hacka kött med. Till och med används den där av många som stekspade. Det rektangulära knivbladet och det något tåligare stålet gör den utmärkt för ändamålet

Vi har ett stort utbud av de absolut bästa grönsaksknivarna/hackorna på marknaden så det är bara att gå loss i utbudet här nedanför!